Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden House of Chi / Amsterdamse Frisdrank Fabriek v. 230423

Amsterdamse Frisdrank Fabriek is een handelsnaam van House of Chi B.V.

House of Chi b.v., gevestigd in Nederland te 1031 HN, Amsterdam aan de Asterweg 18b, tezamen met aan haar gelieerde partijen, de gebruiker van deze algemene voorwaarden (hierna: ‘HoC’).

Telefoon (020) 210-1763

E-mail sales@houseofchi.nl

KVK 75097087

BTW nummer NL860140842B01

Artikel 1 – Definities

In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

Afnemer: de (rechts)persoon die handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en een overeenkomst (op afstand) aangaat met HoC;

Dag: kalenderdag;

Derde(n): iedere (rechts)persoon, niet zijnde HoC of de Afnemer.

Duurtransactie: een overeenkomst (op afstand) met betrekking tot een reeks van producten en/of diensten, waarvan de leverings- en/of afnameverplichting in de tijd is gespreid;

Duurzame gegevensdrager: elk middel dat de Afnemer of HoC in staat stelt om informatie die aan hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging en ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.

Overeenkomst op afstand: een overeenkomst waarbij in het kader van een door HoC georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten en/of diensten, tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand;

Techniek voor communicatie op afstand: middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst, zonder dat Afnemer en HoC gelijktijdig in dezelfde ruimte zijn samengekomen.

Algemene Voorwaarden; AV: de onderhavige algemene voorwaarden van HoC.

Artikel 2 – Toepasselijkheid

  1. Deze AV zijn van toepassing op elk aanbod van HoC en op elke tot stand gekomen overeenkomst (op afstand) en bestellingen tussen HoC en Afnemer.
  2. Een aanvaarding door de Afnemer van een aanbod van HoC, met daarin een vermelding van de toepasselijkheid van de algemene (inkoop)voorwaarden van de Afnemer (al dan niet met uitsluiting van de algemene voorwaarden van HoC), heeft geen werking voor zover het de toepasselijkheid van de voorwaarden van de Afnemer en/of de uitsluiting van de voorwaarden van HoC inhoudt.
  3. De algemene (inkoop)voorwaarden van de Afnemer worden door HoC uitdrukkelijk van de hand gewezen.
  4. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle huidige en toekomstige rechtsbetrekkingen tussen HoC en de Afnemer. 
  5. HoC behoudt zich het recht voor om deze algemene voorwaarden eenzijdig te wijzigen. De gewijzigde voorwaarden treden in werking op het moment dat ze op de website van HoC zijn gepubliceerd en zijn van toepassing op alle bestaande en toekomstige overeenkomsten tussen HoC en Afnemer. Afnemer wordt geacht op de hoogte te zijn van de gewijzigde voorwaarden en deze te hebben aanvaard door gebruik te maken van de producten en diensten van HoC na de publicatie van de gewijzigde voorwaarden.
  6. Indien de Afnemer niet akkoord gaat met de gewijzigde voorwaarden, en daarbij een zwaarwegend belang aantoont, kan Afnemer een duurovereenkomst met HoC opzeggen binnen 30 dagen na de publicatie van de gewijzigde voorwaarden. Indien de klant geen gebruik maakt van deze opzeggingsmogelijkheid, wordt de klant geacht de gewijzigde voorwaarden te hebben aanvaard.
  7. Dit eenzijdig wijzigingsbeding voor algemene voorwaarden is van kracht tenzij uitdrukkelijk anders schriftelijk is overeengekomen tussen HoC en Afnemer.
  8. Indien één of meerdere bepalingen in deze AV op enig moment geheel of gedeeltelijk nietig zijn of vernietigd worden, dan blijft de overeenkomst en deze voorwaarden voor het overige in stand en zal de betreffende bepaling in onderling overleg onverwijld vervangen worden door een bepaling die de strekking van het oorspronkelijke zoveel mogelijk benadert.
  9. Situaties die niet in deze AV zijn geregeld, dienen te worden beoordeeld ‘naar de geest’ van deze AV.
  10. Onduidelijkheden over de uitleg of inhoud van één of meerdere bepalingen van onze voorwaarden, dienen uitgelegd te worden ‘naar de geest’ van deze AV.

Artikel 3 – Het aanbod

  1. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld.
  2. Het aanbod is vrijblijvend. HoC is gerechtigd het aanbod te wijzigen en aan te passen.
  3. Een samengesteld aanbod verplicht HoC niet tot het leveren van een gedeelte van de producten en/of diensten tegen een overeenkomstig deel van de opgegeven prijs.
  4. Kennelijke vergissingen of kennelijke fouten in het aanbod binden HoC niet.
  5. Alle afbeeldingen, specificaties gegevens in het aanbod zijn indicatie en kunnen geen aanleiding zijn tot schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst.
  6. Afbeeldingen bij producten zijn een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten. HoC kan niet garanderen dat de weergegeven kleuren exact overeenkomen met de echte kleuren van de producten.
  7. Indien HoC op verzoek van de Afnemer informatie over diensten of over haar bedrijf verschaft (bijvoorbeeld door het invullen van vragenlijsten), geldt dat deze informatie steeds bij benadering is. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, tenzij expliciet en schriftelijk anders is overeengekomen.
  8. HoC is gerechtigd een minimumbestelbedrag te hanteren, waardoor bestellingen onder dat bedrag door HoC kunnen worden geweigerd dan wel de Overeenkomst om die reden kosteloos door HoC kan worden ontbonden.
  9. HoC heeft nooit de verplichting om aanvragen, bestellingen, etc. van de Afnemer te accepteren en HoC houdt altijd de vrijheid om geen werkzaamheden (meer) te verrichten voor de Afnemer en niet (meer) te leveren aan de Afnemer, ook indien HoC en de Afnemer een langdurige relatie met elkaar hebben opgebouwd en/of de Afnemer in meer of mindere mate afhankelijk is van HoC en/of HoC en de Afnemer. Bij weigering door HoC een aanvraag o.i.d. uit te voeren of anderszins de relatie te beëindigen, is HoC nooit gehouden tot een schadevergoeding of compensatie.

Artikel 4 – De overeenkomst

  1. De overeenkomst komt, onder voorbehoud van het bepaalde in lid 6, tot stand op het moment van aanvaarding door de Afnemer van het aanbod van HoC en het voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden (hierna: de ‘Overeenkomst’).
  2. De Afnemer en de uiteindelijke afnemer dienen minimaal 18 jaar oud te zijn. Door het afsluiten van de Overeenkomst verklaart de Afnemer dat de Afnemer en de uiteindelijke afnemer minimaal 18 jaar oud zijn. De Afnemer vrijwaart HoC voor de gevolgen die kunnen ontstaan uit het feit dat de Afnemer of de uiteindelijke afnemer niet 18 jaar oud zijn.
  3. Afnemer dient op ieder moment te kunnen aantonen dat hij beschikt over een geldig KvK- en BTW-nummer.
  4. HoC levert onder andere kruiden(preparaten) en/of middelen voor extra energie, ontspanning en geestverruimende middelen. Het is belangrijk hier voorzichtig en op de juiste wijze mee om te gaan. De Afnemer dient zelf voldoende informatie bij deskundigen (Derden) in te winnen voorafgaand aan het aangaan van de Overeenkomst en ook daarna over de betreffende kruiden(preparaten) en middelen, de relevante wet- en regelgeving, het gebruik en de effecten van de kruiden(preparaten) en middelen en dient de kruiden(preparaten) en middelen op een zorgvuldige wijze te gebruiken.
  5. Indien HoC adviezen of instructies aan de Afnemer verschaft, kan de Afnemer hieraan geen enkel recht ontlenen. De Afnemer is (voor eigen rekening) verantwoordelijk voor het inschakelen van eigen, onafhankelijke deskundigen op het gebied van gezondheid, voeding, management, juridische aangelegenheden, etc.
  6. HoC kan zich – binnen wettelijke kaders – op de hoogte stellen of de Afnemer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, evenals van al die feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoord aangaan van de overeenkomst op afstand. Indien HoC op grond van dit onderzoek goede gronden heeft om de Overeenkomst niet aan te gaan, is hij gerechtigd gemotiveerd een bestelling of aanvraag te weigeren of aan de uitvoering bijzondere voorwaarden te verbinden.
  7. Iedere Overeenkomst wordt aangegaan onder de opschortende voorwaarde van voldoende beschikbaarheid van de betreffende producten en/of diensten.
  8. HoC heeft te allen tijde het recht het aanbod tot kort na de aanvaarding ervan te herroepen.
  9. Wijzigingen in de Overeenkomst (inclusief de AV) tussen partijen kunnen door de Afnemer slechts bewezen worden door geschriften. Afwijkende bedingen gelden alleen voor die Overeenkomst, waarbij deze afwijkende bedingen zijn gemaakt.
  10. Indien in deze voorwaarden of in de Overeenkomst is aangegeven dat een bepaalde regel geldt tenzij anders is overeengekomen (of woorden van gelijke strekking), geldt dat de Afnemer de bewijslast hiervan draagt (het feit dat anders is overeengekomen). De Afnemer kan dit uitsluitend bewijzen middels schriftelijk bewijs.

Artikel 5 – Overmacht

  1. In geval van overmacht, zowel van blijvende als tijdelijke aard, is HoC naar eigen keuze gerechtigd de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden of haar verplichtingen uit de Overeenkomst tijdelijk op te schorten zonder dat de Afnemer aanspraak op nakoming, schadevergoeding en/of ontbinding kan doen gelden.
  2. Onder overmacht wordt tussen partijen verstaan, naast hetgeen daarover in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buitenkomende oorzaken, voorzien of niet-voorzien, waarop HoC geen invloed kan uitoefenen, maar waardoor HoC niet in staat is haar verplichtingen na te komen. Hieronder wordt onder meer verstaan (maar niet uitsluitend): werkstakingen in het bedrijf van HoC of van Derden waarvan HoC op enige wijze afhankelijk is voor de uitvoering van de Overeenkomst, oorlogsgevaar, oorlog, opstand, molest, boycot, storingen in het verkeer of transport, beperkende maatregelen dan wel adviezen van overheidswege, epidemieën, pandemieën, schaarste aan grondstoffen of het te leveren product, (inkoop)prijsstijgingen van 10% of meer, ontijdige aflevering van grondstoffen of andere benodigde materialen of het uitblijven van aflevering, faillissement of surseance van betaling bij een of meerdere van haar toeleveranciers of ingeschakelde Derden, natuurrampen, weersomstandigheden waardoor de werkzaamheden niet adequaat kunnen worden uitgevoerd, elektriciteitsstoringen, storing van internet, computernetwerk- of telecommunicatiefaciliteiten en belemmerende gezondheidsklachten of overlijden van key personel van HoC (zoals de achterliggende eigenaren/bestuurders, leidinggevend personeel en gespecialiseerde uitvoerende arbeidskrachten).
  3. HoC heeft ook het recht zich op overmacht te beroepen indien de omstandigheid die (verdere) nakoming van de Overeenkomst verhindert, intreedt nadat HoC zijn verbintenis had moeten nakomen.

Artikel 6 – De prijs

  1. De in het aanbod van producten of diensten genoemde prijzen zijn in euro’s exclusief omzetbelasting (btw), en eventuele invoerrechten, andere belastingen, heffingen en rechten. De hiervoor genoemde kosten kunnen apart in rekening worden gebracht (mogelijk ook door Derden).
  2. Een stijging van kostprijsbepalende factoren (zoals – maar niet uitsluitend – wijzigingen in wet- en regelgeving, overheidsmaatregelen, valutaschommelingen of wijzigingen in de prijzen van leveranciers van HoC), ontstaan na het sluiten van de Overeenkomst, mag door HoC worden doorberekend aan de Afnemer.
  3. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van druk- en zetfouten, inclusief kennelijke vergissingen. Hoewel HoC haar uiterste best doet om fouten te voorkomen, is zij niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van deze fouten. Indien er sprake is van een druk- of zetfout of een kennelijke vergissing, behoudt HoC het recht om de prijs te corrigeren en Afnemer op de hoogte te stellen van de juiste prijs voordat de levering plaatsvindt. Afnemer heeft dan de keuze om akkoord te gaan met de aangepaste prijs of de bestelling te annuleren. 

Artikel 7 – Facturatie, betaling, opeisbaarheid

  1. De betaling dient steeds direct na het sluiten (en in ieder geval voorafgaand aan de uitvoering) van de Overeenkomst te worden uitgevoerd door de Afnemer, tenzij anders is overeengekomen. Is betaling achteraf overeengekomen, dan is de betalingstermijn 14 dagen, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.
  2. Betaling dient te worden uitgevoerd per bank in euro’s, tenzij anders is overeengekomen.
  3. Wanneer betaling niet heeft plaatsgevonden binnen de overeengekomen betalingstermijn, is de Afnemer vanaf de datum van het verstrijken van de betalingstermijn rente aan HoC verschuldigd. De rente bedraagt 12% per jaar, maar is gelijk aan de wettelijke (handels)rente als deze hoger is.
  4. De Afnemer is aansprakelijk voor alle de door HoC (zowel in- als buiten rechte) werkelijk gemaakte kosten die betrekking hebben op de incasso van haar vorderingen op de Afnemer, met een minimum van € 500 per factuur.
  5. Al hetgeen de Afnemer aan HoC verschuldigd is, is onmiddellijk opeisbaar indien een betalingstermijn is overschreden, het faillissement (of het in een ander land gehanteerde equivalent daarvan) van de Afnemer is uitgesproken, de Afnemer surseance van betaling (of het equivalent daarvan) aanvraagt, wanneer beslag op zaken of vorderingen van de Afnemer wordt gelegd, wanneer de Afnemer (vennootschap) wordt ontbonden of geliquideerd of haar bedrijfsvoering staakt, de Afnemer natuurlijk persoon) het verzoek doet te worden toegelaten tot de gerechtelijke schuldsanering (of het equivalent daarvan), onder curatele wordt gesteld of overlijdt.
  6. Ongeacht de overeengekomen betalingscondities is de Afnemer verplicht op verzoek van HoC een naar haar oordeel voldoende zekerheid voor betaling te verstrekken. Als de Afnemer niet binnen de gestelde termijn aan dit verzoek voldoet, raakt hij direct in verzuim. HoC heeft in dat geval het recht de Overeenkomst te ontbinden en haar schade op de Afnemer te verhalen.
  7. Het recht van de Afnemer om zijn vorderingen op HoC te verrekenen met betalingsverplichtingen aan HoC uit welke hoofde dan ook is uitgesloten.
  8. De Afnemer heeft in geen geval recht om enige verbintenis op te schorten.
  9. HoC heeft het recht voorafgaand aan de Overeenkomst of tijdens de duur van de Overeenkomst aan de Afnemer een limiet voor het bedrag aan openstaande (onbetaalde) facturen van HoC te stellen. In dat geval dient de Afnemer (ook al is de betalingstermijn van alle openstaande facturen nog niet verstreken) te voorkomen dat in totaal een bedrag openstaat (onafhankelijk van de betalingstermijn) dat de limiet te boven gaat. Indien de limiet wel wordt overgeschreden, is HoC gerechtigd haar verplichtingen op te schorten (zoals, maar niet uitsluitend, de werkzaamheden op te schorten en de levering van de diensten op te schorten) tot het moment waarop de Afnemer een zodanig bedrag heeft betaald dat de limiet niet langer is overschreden, zonder dat dit een tekortkoming oplevert aan de zijde van HoC en zonder dat de Afnemer bijvoorbeeld (maar niet uitsluitend) recht heeft op vergoeding vanwege verbeurde boetes, kostenvergoeding of andere schadevergoeding dan wel op nakoming, ontbinding of vernietiging van de Overeenkomst. Het in dit lid bepaalde laat het recht van de HoC op vergoeding van kosten, schade en interesten onverlet.
  10. HoC heeft het recht om diensten in gedeelten uit te voeren en overeenkomstig te factureren.
  11. Indien de Afnemer één of meer vorderingen heeft op één of meer van de entiteiten (rechtspersonen e.d.) horende bij de HoC, is HoC gerechtigd deze vorderingen te verrekenen met één of meer vorderingen van één of meer van de entiteiten horende bij de HoC op de Afnemer.

Artikel 8 – Conformiteit en garantie

  1. HoC staat er voor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften. 
  2. Zoals eerder genoemd in deze AV, dient de Afnemer zelf de juridische aspecten van diensten en (de eventueel daarop gebaseerde) producten te onderzoeken. Dat geldt ook voor producten die buiten Nederland worden verhandeld en/of gebruikt. HoC is niet aansprakelijk voor schade (en schiet niet tekort in de nakoming van haar verplichtingen) indien haar diensten of (eventueel daarop gebaseerde) producten niet voldoen aan eisen en regelgeving van andere landen dan Nederland, daar niet of slechts tegen aanvullende voorwaarden mogen worden ingevoerd, daar niet of slechts onder aanvullende en/of beperkende voorwaarden mogen worden gebruikt, etc. Dit betreft onder meer, maar niet uitsluitend, wet- en regelgeving, benodigde vergunningen, fiscale aangelegenheden en importwet- en -regelgeving. De Afnemer is zelf verantwoordelijk voor dergelijke wet- en regelgeving, ook indien zij de producten invoert/doorvoert en/of gebruikt of laat gebruiken in andere landen dan Nederland en dient dit voor het sluiten van de Overeenkomst zelf te controleren (ondanks eventuele uitingen van HoC hierover).
  3. De Afnemer vrijwaart HoC voor iedere aanspraak van Derden op grond van het feit dat diensten of (eventueel daarop gebaseerde) zaken niet voldoen aan de wet- en regelgeving ter plaatse (binnen en buiten Nederland).
  4. De Afnemer vrijwaart HoC voor iedere schadeaanspraak van Derden die het gevolg is van het gebruik van door HOC geleverde diensten en (eventueel daarop gebaseerde) zaken.
  5. Een door HoC, fabrikant of importeur verstrekte garantie doet niets af aan de wettelijke rechten en vorderingen die de Afnemer op grond van de overeenkomst tegenover HoC kan doen gelden.
  6. Eventuele gebreken of verkeerd geleverde producten dienen onverwijld na levering aan HoC schriftelijk te worden gemeld.
  7. De garantietermijn van HoC komt overeen met de fabrieksgarantietermijn. HoC is echter te nimmer verantwoordelijk voor de uiteindelijke geschiktheid van de producten voor elke individuele toepassing door de Afnemer, noch voor eventuele adviezen ten aanzien van het gebruik of de toepassing van de producten.
  8. De garantie geldt niet indien:
  • de Afnemer de geleverde producten zelf heeft gerepareerd en/of bewerkt of door derden heeft laten repareren en/of bewerken;
  • de geleverde producten aan abnormale omstandigheden zijn blootgesteld of anderszins onzorgvuldig worden behandeld of in strijd zijn met de aanwijzingen van HoC en/of op de verpakking behandeld zijn;
  • de ondeugdelijkheid geheel of gedeeltelijk het gevolg is van voorschriften die de overheid heeft gesteld of zal stellen ten aanzien van de aard of de kwaliteit van de toegepaste materialen.

 

Artikel 9 – Levering en uitvoering

  1. Tenzij anders is overeengekomen vindt levering plaats onder incoterm EXW Amsterdam.
  2. Indien de levering vertraging ondervindt, of indien een bestelling niet dan wel slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, ontvangt de Afnemer hiervan bericht. De Afnemer heeft geen recht op een schadevergoeding.
  3. Alle levertermijnen zijn indicatief. Aan eventuele genoemde termijnen kan de Afnemer geen rechten ontlenen. Overschrijding van een termijn geeft de Afnemer geen recht op schadevergoeding.
  4. Indien levering van een besteld product onmogelijk blijkt te zijn, zal HoC zich inspannen om een vervangend artikel beschikbaar te stellen.Er zal op duidelijke en begrijpelijke wijze worden gemeld dat een vervangend artikel wordt geleverd. 
  5. Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust bij HoC tot het moment van levering (EXW Amsterdam) aan de Afnemer of een vooraf aangewezen en aan HoC bekend gemaakte vertegenwoordiger, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.
  6. De Afnemer dient producten direct na levering, en diensten direct na afloop van de uitvoering van (het betreffende onderdeel van) de diensten te (laten) inspecteren. Zichtbare- of anderszins door controle redelijkerwijs kenbare gebreken of afwijkingen van hetgeen is overeengekomen dienen bij voorkeur direct bij de controle, maar uiterlijk binnen 24 uur na de uitvoering van de diensten of levering van producten schriftelijk, gemotiveerd en onderbouwd aan HoC te worden medegedeeld. Indien de Afnemer geen gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid om de diensten of producten tijdig te (laten) inspecteren geldt dat tussen partijen als vaststaand moet worden aangenomen dat de de diensten aan de Overeenkomst beantwoorden.
  7. Overige gebreken of afwijkingen van hetgeen is overeengekomen dient de Afnemer binnen 24 uur na de ontdekking ervan schriftelijk, gemotiveerd en onderbouwd aan HoC mede te delen. 
  8. Indien de Afnemer verzuimt om binnen de in dit artikel genoemde termijnen en conform de voorschriften als genoemd in dit artikel HoC van het gebrek op de hoogte te stellen, verliest de Afnemer het recht zich op eventuele rechtsgevolgen die ontstaan door het gebrek of afwijking van hetgeen is overeengekomen te beroepen. In dat geval heeft de Afnemer onder meer (maar niet uitsluitend) geen recht meer op nakoming, vernietiging, opschorting, ontbinding en/of schadevergoeding op grond van het gebrek of de tekortkoming.
  9. Geringe afwijkingen waardoor geen wezenlijke wijziging wordt gebracht in de bruikbaarheid van de producten of diensten, leiden er niet toe dat het af- of opgeleverde niet aan de Overeenkomst beantwoordt geven de Afnemer noch recht op annulering of (gedeeltelijke) ontbinding van de Overeenkomst, noch recht de ontvangst of betaling te weigeren.
  10. Indien vaststaat dat een product of dienst niet conform de Overeenkomst is afgeleverd respectievelijk uitgevoerd, dit toerekenbaar is aan HoC en dat tijdig en op de juiste wijze aan HoC is gemeld (cumulatieve voorwaarden), dan zal HoC de dienst alsnog correct nakomen dan wel (naar keuze van HoC) vervangende (evenredige) vergoeding daarvoor aan de Afnemer voldoen tot een maximum van de prijs van (het betreffende onderdeel van) het product of de dienst.
  11. Indien een klacht ongegrond is, dan komen de kosten die daardoor zijn ontstaan bij HoC, daaronder begrepen eventuele onderzoekskosten, integraal voor rekening van de Afnemer.
  12. Reclames geven de Afnemer niet het recht om zijn verplichtingen uit de Overeenkomst op te schorten of te verminderen.

Artikel 10 – Duurtransacties: duur, opschorting, opzegging, ontbinding

Opschorting

  1. HoC behoudt zich het recht voor om verplichtingen uit Overeenkomsten op te schorten indien de Afnemer niet al zijn verplichtingen voortvloeiende uit deze en eerdere overeenkomsten met HoC is nagekomen.
  2. Naast de overige uit de wet en Overeenkomst voortvloeiende rechten tot ontbinding is HoC gerechtigd de Overeenkomst (geheel of geldelijk – zulks naar keuze van HoC) door een buitengerechtelijke verklaring te ontbinden indien zij vreest voor een verslechtering van de solvabiliteit van de Afnemer, de Afnemer in staat van faillissement (of een equivalent daarvan) is verklaard, de Afnemer surseance van betaling (of een equivalent daarvan) heeft aangevraagd, de Afnemer haar bedrijfsvoering staakt of voornemens is te staken.
  3. Voor zover de Afnemer een ontbindingsrecht heeft is deze bij duurovereenkomsten beperkt tot ontbinding van de order of gedeelte daarvan waarin HoC toerekenbaar tekort is geschoten. Partijen hebben in dat geval een ongedaanmakingsverplichting van alle over en weer geleverde prestaties die betrekking hebben op de betreffende order of gedeelte daarvan. Het ontbindingsrecht geldt niet voor opvolgende diensten en leveringen.

Opzegging

  1. HoC is te allen tijde bevoegd de Overeenkomst (kosteloos) op te zeggen. Bij Overeenkomsten voor onbepaalde tijd geldt daarbij voor HoC een opzegtermijn van maximaal een week.

Artikel 11 – Intellectuele eigendomsrechten

  1. Tenzij anders is overeengekomen, behoudt HoC de auteursrechten en alle overige rechten van intellectuele eigendom op de door haar gedane aanbiedingen, de door haar geleverde ontwerpen, afbeeldingen, tekeningen, (proef)modellen, beeld- en woordmerken, handelsnamen, programmatuur enz.
  2. De Afnemer garandeert dat alle in het kader van de Overeenkomst door de Afnemer aan HoC verstrekte gegevens en materialen vrij zijn van intellectuele eigendomsrechten van Derden. De Afnemer vrijwaart HoC voor aanspraken van Derden met betrekking tot rechten van intellectuele eigendom op door de Afnemer verstrekte gegevens of materialen, die bij de uitvoering van de Overeenkomst worden gebruikt.
  3. Voor het geval een Derde inbreuk maakt op een aan HoC toebehorend recht van intellectuele eigendom is de Afnemer gehouden om haar medewerking te verlenen teneinde HoC in staat te stellen om in- en buiten rechte tegen deze inbreuk op te treden.

Artikel 12 – Aansprakelijkheid en vrijwaring

  1. Iedere aansprakelijkheid van HoC voor schade tegenover de Afnemer en Derden is per gebeurtenis of serie van gebeurtenissen met een gemeenschappelijke oorzaak beperkt tot het bedrag dat de aansprakelijkheidsverzekering van HoC voor het geval in kwestie uitkeert. Deze aansprakelijkheidsbeperking geldt voor iedere vorm van aansprakelijkheid en onder meer (maar niet uitsluitend) voor schade, zowel bij de Afnemer als bij Derden, als gevolg van gebreken in- of aan geleverde zaken, verleende diensten of verrichte werkzaamheden of als gevolg van het tekortschieten in de nakoming van enige verplichting onder de Overeenkomst, als gevolg van het plegen van een onrechtmatige daad of als gevolg van fouten/tekortkomingen van personeel of door HoC in het kader van de uitvoering van de Overeenkomst ingeschakelde Derden.
  2. Indien om welke reden dan ook geen uitkering krachtens de hiervoor genoemde verzekering mocht plaatsvinden (bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend, omdat de schade niet onder de dekking valt of HoC voor de schade/betreffend risico geen verzekering heeft), dan is de schade beperkt tot de factuurwaarde van de betreffende Overeenkomst, dan wel indien het gaat om een duurcontract, de factuurwaarde over dat jaar, in alle voorgenoemde gevallen met een maximum van € 1.000.
  3. Alle aansprakelijkheidsbeperkingen of -uitsluitingen in de Overeenkomst en deze voorwaarden gelden niet in het geval de schade het gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid aan de zijde van HoC of haar leidinggevende ondergeschikte(n).
  4. De Afnemer zal HoC vrijwaren voor (eventuele) aanspraken van Derden die verband houden met de uitvoering van de Overeenkomst. Alle kosten en schade aan de zijde van HoC daardoor ontstaan, komen integraal voor rekening van de Afnemer (inclusief de integrale kosten van rechtsbijstand).
  5. De aansprakelijkheidsbeperking uit dit artikel is ook van toepassing in geval van garantie.De Afnemer zal zich altijd zorgvuldig en niet onrechtmatig gedragen en de Overeenkomst, deze voorwaarden en alle geldende wet- en regelgeving naleven. Zo zal de Afnemer intellectuele eigendomsrechten en overige rechten van HoC en Derden eerbiedigen en hun privacy respecteren.
  6. HoC is steeds gerechtigd maatregelen te treffen in verband met handelen of nalaten van, toe te rekenen aan of voor risico van de Afnemer (onder meer om aansprakelijkheid tegenover Derden te voorkomen of de gevolgen daarvan te beperken).
  7. Van HoC kan niet verlangd worden zich een oordeel over de gegrondheid van de aanspraken van Derden of van het verweer van de Afnemer te vormen of op enigerlei wijze betrokken te zijn in een geschil tussen een Derde en de Afnemer. De Afnemer zal dergelijke kwesties zelf met de Derde moeten oplossen en dient HoC schriftelijk en onderbouwd met documenten regelmatig en voortdurend te informeren.
  8. De Afnemer draagt het risico van verlies, diefstal, vermissing , brand en beschadiging van gegevens, documenten en zaken die de Afnemer aan HoC ter beschikking stelt. Het is de keuze van de Afnemer om dit wel of niet te laten verzekeren.

Artikel 13 – Toepasselijk recht en bevoegde rechter

  1. Op alle rechtsbetrekkingen waarbij HoC partij is, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
  2. Het Weens Koopverdrag (CISG) is niet van toepassing.
  3. De rechtbank Amsterdam rechter is exclusief bevoegd te oordelen over geschillen voortvloeiende uit Overeenkomsten tussen HoC en de Afnemer of anderszins. Het staat echter HoC vrij een geschil tussen HoC en de Afnemer ter beoordeling voor te leggen aan elke rechter, die bij afwezigheid van een forumkeuze bevoegd zou zijn om over het geschil te oordelen.
Schuiven naar boven